Epidemia de holeră care a lovit Algeria de la începutul lunii august și a făcut două victime “se apropie de sfârșit”, a declarat luni un responsabil din cadrul Ministerului algerian al Sănătății, Djamel Fourar, citat de AFP.

“Doar trei pacienți sunt în continuare spitalizați”, a declarat Fourar pentru AFP. “Ciclul epidemiei se apropie de sfârșit (…), toți indicatorii indică sfârșitul său”, a dat asigurări el.

De la reapariția bolii la 7 august, după 22 de ani de absență în Algeria, au fost identificate 98 de cazuri confirmate de holeră, a precizat luni Dr. Fourar, cu 24 de cazuri cazuri suplimentare de la 1 septembrie.

Duminică, după cinci zile fără confirmarea unui caz nou, vibrionul răspunzător de apariția holerei a fost detectat la un nou pacient din Blida – regiunea cea mai afectată de epidemie – situată la aproximativ 50 de kilometri sud de Alger, a explicat responsabilul citat.

Un caz a fost înregistrat, de asemenea, în ultimele zile pentru prima dată în Oran, al doilea oraș ca mărime din Algeria, aflat la 400 kilometri vest de capitală, însă pacientul nu a fost contaminat în regiunea respectivă, a explicat Fourar, fără a preciza momentul în care a fost descoperit acest nou caz.

O investigație epidemiologică este în curs de desfășurare pentru a afla originea contaminării acestui pacient, a precizat el.

În prezent, regiunea Oran a fost cruțată de epidemia care a afectat în principal regiunea Blida și regiunile limitrofe Tipaza și Algiers și, foarte marginal, alte trei regiuni din jur.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că timpul de incubație al holerei poate dura până la cinci zile, însă vibrionul holeric poate rămâne prezent în corpul purtătorilor sănătoși până la 10 zile.

Holera este o infecție diareică acută cauzată de ingestia de alimente contaminate sau de apă contaminată. Boala este ușor de tratat, în special prin rehidratare, dar poate fi mortală în câteva ore, în lipsa tratamentului.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/epidemia-de-holera-din-algeria-se-apropie-de-sfarsit-51073.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/epidemia-de-holera-din-algeria-se-apropie-de-sfarsit-51073-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv