<!–

–>

Apostazie colectivă în Chile

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Credincioși catolici din Chile s-au adunat în centrul capitalei Santiago pentru o acțiune colectivă de apostazie – renunțarea publică la o credință religioasă. Oamenii au semnat hârtîi oficiale prin care se rup de biserica catolică după scandalurile sexuale de pedofilie și mușamalizarea acestora de către înalții prelați.

“Am venit ca să mă rup de biserica catolică coruptă. Dincolo de credinţa fiecăruia, biserica trebuie să răspundă pentru faptele sale. În plus, nu mai mă reprezintă, aşa că prefer să mă îndepărtez”.

“Este important pentru societate ca oamenii să-şi exprime nefericirea. Să arate că nu sunt amorţiţi sau adormiţi şi să respingă instituţii care nu îi reprezintă şi nu le reprezintă valorile”.

Anul trecut, în august, în Chile a ieșit la lumină un caz de pedofilie din anii 70 cu zeci de victime în rândul copiilor. Indignarea inițială a devenit o adevărată revoltă după ce s-a aflat că preotul vinovat își mărturisise faptele încă din 2010, dar cazul a fost ascuns. Recent și Papa Francisc a generat furie în Chile când a pus la îndoială mărturiile victimelor și abia ulterior și-a cerut scuze. Vara asta, într-un gest fără precedent, toți episcopii romano-catolici din Chile au mers la Vatican să-și prezinte demisiile. Doar câteva au fost acceptate.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Apostazie colectivă în Chile ...