Susținătorii liderului opoziției din Rusia care se află în închisoare, Alexei Navalny, au protestat duminică împotriva creșterii vârstei de pensionare, o provocare pentru autorități deoarece în aceeași zi au loc o serie de alegeri regionale, relatează Reuters.

Modificările, care trec prin parlament, au redus în jur de 15 puncte procentuale din popularitatea președintelui Vladimir Putin și este cea mai nepopulară măsură guvernamentală, deoarece o lege din 2005 a redus beneficiile din perioada sovietică, ceea ce a dus la proteste la nivel național.

Navalny, interzis de la televiziunea de stat și împiedicat să candideze împotriva lui Putin la funcția de președinte la începutul acestui an, speră să profite de furia publică în privința reformei. El a planificat un protest la Moscova duminică, dar o instanță l-a condamnat luna trecută pentru că a încălcat legile protestelor și l-a închis pentru de 30 de zile. Navalny a declarat că mișcarea a fost concepută pentru a deturna protestele.

Susținătorii lui Navalny au organizat mitinguri în mai mult de 80 de orașe, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/protestatarii-anti-kremlin-se-reunesc-impotriva-cresterii-varstei-de-pensionare-in-rusia-51061.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/protestatarii-anti-kremlin-se-reunesc-impotriva-cresterii-varstei-de-pensionare-in-rusia-51061-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv