<!–

–>

Igor Dodon, implicat într-un accident rutier. Reportaj TVR Moldova

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

 |  GALERIE FOTO

Imaginile surprind momentul impactului. Totul s-a produs la prânz, pe traseul Străşeni- Călăraşi, în apropiere de complexul cultural Vatra. În una dintre maşinile coloanei prezidențiale se afla Igor Dodon, unul dintre fiii săi, în vîrstă de 10 ani, şi mama președintelui. Impactul a fost violent după ce camionul a intrat pe contrasens și a izbit în plin limuzina președintelui. La faţa locului au ajuns imediat echipele de salvare, poliţie şi pompieri. Toţi cei răniți au fost transportaţi la spital.

MAXIM LEBEDINSCHI, consilierul preşedintelui Igor Dodon, postare pe Facebook: “Deplasîndu-se regulamentar, automobilele din cortegiu au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. Președintele Igor DODON se simte bine, de intervenția medicilor nu a avut nevoie.”

Serviciul Protecţiei şi Pază de Stat a comunicat că trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nu a precizat dacă printre aceştia sunt şi ofiţerii din paza preşedintelui sau sunt doar membrii familei Dodon. Nu se ştie nici în ce stare se află şoferul camionului care a provocat accidentul. Imaginile au fost urmărite şi de experţi auto care au comentat pentru TVR cum s-ar fi produs accidentul.

TITI AUR, pilot auto, România: “Singurul lucru care putea fi făcut de şoferul preşedintelui era să anticipeze, să-şi dea seama că acel camion vine foarte tare şi că nu poate să oprească şi ar putea să vină pe contrasens. Greu de făcut acest lucru, dar dacă era un pic mai pregătit şi mai atent ar fi putut teoretic să evite. După ce maşina preşedintelui a fost lovită, a plecat în derapaj, însemnând spatele către dreapta, şi dacă şoferul ar fi virat dreapta, cel mai probabil, nu s-ar fi răsturnat în şanţ.

După ce au fost evacuați răniții, poliția a început ancheta. Traficul a fost blocat cîteva ore.

Igor Dodon a participat dimineață la slujba bisericii din Basarabeasca cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei de Cahul şi Comrat. Preşedintele s-ar fi întors la Chişinău, apoi a mers la Sadova, localitatea de baştină a şefului statului. Accidentul s-a produs pe drumul de întoarcere în capitala Republicii Moldova.

UPDATE Igor Dodon și soția sa sunt în stare bună și au fost externați, anunță autoritățile medicale din Moldova.

UPDATE Imagini cu momentul accidentului au fost postate de Publika.md:

UPDATE Consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a postat pe contul de Facebook al lui Dodon: “Deplasîndu-se regulamentar, automobilele din cortegiu au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. (Detalii privind circumstanțele accidentului vor fi comunicate ulterior.) Președintele Igor DODON se simte bine, de intervenția medicilor nu a avut nevoie”.

UPDATE Imagini video de la locul accidentului, postate de TVR Moldova:

Potrivit poliţiei, două maşini din cortegiul prezidenţial s-au ciocnit violent cu un camion, care aparţine unei întreprinderi avicole. În urma impactului, mai multe persoane din maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale.

“Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, transmite poliția moldovenească pe pagina oficială de pe Facebook.

(w400) MaÈ™ina rÄ

În privința persoanelor rănite, informațiile transmise de presa moldovenească sunt diferite. Potrivit TVR Moldova și Publika.md, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați de urgență la spital. În timp ce deschide.md susține că șeful statului împreună cu șoferul său au fost internați la spital.

Mai multe ambulanțe și mașini de pompieri sunt la fața locului. Din această cauză, șoseaua este blocată, mai multe mașini stau în trafic.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-108.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-108-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Igor Dodon, implicat într-un accident rutier. Reportaj TVR Moldova ...