<!–

–>

Festivalul de Film de la Veneția

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Juriul de la Veneția, prezidat de regizorul mexican Guillermo Del Toro, a anunțat aseară laureații celei de a 75-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

Marele câștigător al Leului de Aur a fost Alfonso Cuaron pentru filmul “Roma”.

Alfonso Cuaron, regizor “Roma”, câştigător al Leului De Aur: Acest premiu şi acest festival au o însemnătate aparte pentru mine. Mulţumesc echipei Netflix pentru munca deosebită prin care au adus “Roma” publicului.

Este primul premiu major câștigat de o peliculă produsă de platforma online.

“Roma” este un omagiu adus de Cuaron cartierului cu același nume din capitala Mexicului, acolo unde a copilărit și s-a format.

A fost o seară mare și pentru regizorul grec Yorgos Lathimos. Filmul său “Favorita”, o comedie de epocă din perioada Reginei Anna, a luat premiul juriului și premiul pentru cea mai bună actriță acordat britanicei Olivia Colman.

Americanul Willem Dafoe a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol principal pentru felul în care l-a portretizat pe maestrul Vincent Van Gogh în filmul biografic “La porțile eternității”.

Cel mai bun regizor a fost desemnat francezul Jacques Audiard, iar cel mai bun scenariu aparține fraților americani Joel și Ethan Coen.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-106.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-106-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Festivalul de Film de la Veneția ...