Prognoza pentru septembrie

<!–

–>

Temperatura va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, în cea mai mare parte a ţării, posibil cu înregistrări mai mari în jumătatea de vest.

Precipitaţiile vor fi, în general, apropiate de normele climatologice ale intervalului. Excepție vor face jumătatea de vest a ţării, unde tendinţa va fi deficitară, dar şi regiunile sud-estice, unde acestea pot fi excedentare.

Temperatura va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea, local în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale.

Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local la munte şi în jumătatea de sud-est a ţării. În restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologice, dar pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării.

În acelaşi interval, cantităţile de precipitaţii în general apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendinţă excedentară local la munte şi în regiunile sudice.

Estimările meteorologice pentru această perioadă sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

rootstireaActualitate/Esential
...