Un elicopter cu șapte persoane la bord, între care un alpinist japonez, s-a prăbușit sâmbătă într-o zonă montană din centrul Nepalului, au anunțat responsabili locali, citați de AFP.

Deocamdată nu există informații cu privire la persoanele aflate la bordul aparatului de zbor.

“Depunem eforturi pentru a ajunge la locul accidentului atât pe calea aerului, cât și pe jos. Dar condițiile meteo complică operațiunea de salvare”, a declarat directorul aeroportului din Kathmandu, Raj Kumar Chettri.

Elicopterul “Altitude Air”, o companie privată, a pierdut contactul cu turnul de control la puțin timp după decolare în districtul Gorkha (centru). Epava sa a fost reperată pe un deal împădurit în districtul vecin Dhadhing, a indicat oficialul citat.

Elicopterul este un mijloc de transport frecvent utilizat în această țară cu munți înalți la transportul de turiști și de mărfuri.

Cu toate acestea, Nepalul este cunoscut pentru nivelul său scăzut de securitate în materie de transport aerian.

În 2016, șapte persoane și-au pierdut viața într-un accident de elicopter la 22 km nord de capitala țării, în timp ce mai multe accidente s-au produs în ultimii ani.

Companiile aeriene cu sediul în Nepal au interdicție de zbor în spațiul aerian al UE, notează AFP.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-elicopter-s-a-prabusit-cu-sapte-persoane-la-bord-51055.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-elicopter-s-a-prabusit-cu-sapte-persoane-la-bord-51055-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv