George Papadopoulos, un fost membru al campaniei prezidențiale a lui Donald Trump, a fost condamnat la 14 zile de închisoare pentru că a oferit informații false Biroului Federal de Investigații (FBI) în investigația privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016, relatează site-ul postului BBC.

George Papadopoulos, în vârstă de 31 de ani, a pledat vinovat în luna octombire pentru că a mințit agenți ai FBI-ului. În ianuarie 2017, acesta nu a recunoscut în fața agenților FBI că a comunicat cu mai mulți indivizi pentru a aranja a întâlnire între candidatul Donald Trump și președintele rus, Vladimir Putin, conform unor documente folosite în instanță ce citează o declarație a consilierului special Robert Mueller.

“Președintele Statelor Unite a obstucționat această investigație mai mult decât a făcut-o George Papadopoulos vreodată”, a declarat vineri avocatul Thomas Breen, potrivit The Guardian.

Inițial procurorii au recomandat ca Papadopoulos să fie închis pentru șase luni. Avocații acestuia susțin că fostul membru al campaniei prezidențiale nu a mințit pentru a obstrucționa investigația, ci pentru a “menține loialitatea dață de șeful său”.

Casa Albă nu a oferit imediat declarații privind sentința primită de Papadopoulos. Purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders a declarat anul trecut că acesta a “a avut un rol minim, dacă a avut unul” în cadrul campaniei prezidențiale.

Papadopoulos ar fi avut contacte cu Joseph Mifsud și Ivan Timofeev, afirmă surse citate de Associated Press și The Telegraph. Joseph Mifsud este profesor și director onorific la Academia Londoneză pentru Diplomație. Ivan Timofeev este director în cadrul Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale, cu sediul în Moscova. George Papadopolous a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă în ancheta privind ingerințele Rusiei în scrutinul prezidențial din SUA.

Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Cel puțin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpați în investigația din SUA privind ingerințele Rusiei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/george-papadopoulos-a-fost-condamnat-la-14-zile-de-inchisoare-in-ancheta-privind-ingerintele-rusiei-1-51052.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/george-papadopoulos-a-fost-condamnat-la-14-zile-de-inchisoare-in-ancheta-privind-ingerintele-rusiei-1-51052-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv