<!–

–>

Contre Obama-Trump

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Tradițional, foștii președinți americani se țin departe de politică și nu se referă la succesorii lor. Nu este cazul cu Donald Trump, care a fost criticat deschis de mai mulți foști lideri, deopotrivă republicani și democrați. Iar acum este rândul lui Barack Obama. Într-un discurs ținut la Universitatea Illinois, fostul lider a tras un semnal de alarmă.

Barack Obama: “În ultimele decenii, politica divizării, a resentimentului şi paranoiei, din nefericire, şi-a găsit casă în Partidul Republican. Situaţia nu este normală. Trăim vremuri extraordinare. Dar şi periculoase. Şi asta nu a început cu Donald Trump. El este doar un simptom, nu cauza”.

Este prima oară de la predarea cheilor de la Casa Albă când Obama se referă direct la Trump. Obama a criticat și Partidul Republican, pentru că îl susține pe Trump și a denunțat politica fricii promovată de actuala administrație. Donald Trump nu a părut deranjat de remarcile predecesorului său.

Donald Trump: “M-am uitat la discurs, dar am aţipit, întotdeauna mă ia somnul când mă uit la el. Încearcă o revenire pentru că democraţii sunt pe nicăieri, au mers aşa de mult la stânga, că nu mai ştiu ce să facă”.

Pe 6 noiembrie se aleg membrii Camerei Reprezentanților, o treime din Senat și posturile de guvernator în 36 de state. Pentru moment, sondajele prevăd o victorie a democraților, iar fostul președinte Obama are deja programate evenimente de campanie. La fel și fosta primă doamnă Michelle Obama.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Contre Obama-Trump ...