<!–

–>

Premierul Viorica Dancilă, declarații

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

La Mioveni, premierul Viorica Dăncilă a discutat despre Programul Rabla, despre infrastructură și construcția de autostrăzi, despre legea parteneriatului public-privat.

Viorica Dăncilă a precizat că sunt bani pentru bugetul destinat Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucuresti, peste 10 zile. Premierul a negat informația potrivit căreia acest summit ar putea fi organizat pe datorie.

“În condițiile în care ar necesita o dublare financiară, o proiecție financiară pentru Summit-ul celor Trei Mări și nu numai, pentru anumite reuniuni care implică participare internațională, niciodată nu vom lăsa să se întâmple acest lucru. Considerăm că este foarte important ca să avem aceste reuniuni importante care să aducă și vizibilitate, să aducă încredere, și, în același timp, să aibă o finalitate. Proiectele discutate să fie transpuse în practică. Și, în acest sens, știți că, acum două săptămâni, noi am aprobat în ședința de Guvern memorandumuri din partea mai multor ministere, bazate pe teme precum digitalizarea, transportul și energia. Deci noi ne dorim chiar un summit de succes, care să aibă o finalitate foarte bună din punct de vedere economic, spun eu, ca și șef al Guvernului, pentru România, dar și din punct de vedere al vizibilității României și al prestigiului de care trebuie să se bucure România. D-nul ministru Eugen Teodorovici a spus că nu vor exista sincope în ceea ce privește funcționarea și ne ținem de acest aspect. În condițiile în care va exista necesitatea unor cheltuieli suplimentare sau unui neprevăzut, cu siguranță Guvernul va găsi soluții și să nu uităm că este prima rectificare bugetară și că vom face o nouă rectificare bugetară, spunem noi, la sfârșitul lunii octombrie”, a precizat premierul Viorica Dăncilă.

La Topoloveni, premierul a anunțat că deja a început evaluarea miniștrilor în vederea unei posibile remanieri, fără să precizeze o dată anume. Viorica Dăncilă a lăsat de înțeles că acest subiect este posibil să fie discutat la următorul CEx al PSD.

O remaniere o voi decide în urma evaluărilor pe care le fac. Deja am început evaluările pe fiecare minister în parte, raportate la programul de guvernare“.

Premierul a anunțat că vicepremierul Viorel Ștefan a fost propus pentru funcția de ministru interimar al Cercetării. Locul a rămas liber după demisia lui Nicolae Burnete.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre relația încordată cu președintele Klaus Iohannis, din cauza rectificării bugetare. Premierul spune însă că nu este niciun conflict între Președinție și Guvern, dar că rectificarea nu mai putea aștepta deoarece oamenii aveau nevoie de bani.

Viorica Dăncilă a spus că nu a vorbit încă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și că este deschisă să meargă în Parlamentul European, dacă va fi chemată la dezbaterea legată de evenimentele din 10 august din Piața Victoriei de la București. Ar merge chiar și în Parlamentul României dacă va fi chemată.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-85.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-85-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Premierul Viorica Dancilă, declarații ...