<!–

–>

Românii preferă transportul aerian

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

A fost sărbătoare la aeroportul clujean “Avram Iancu” unde reprezentanții companiei i-au pregătit o surpriză pasagerului cu numărul două milioane din acest an, cifră atinsă cu 15 zile mai repede faţă de 2017. Călătorul norocos este Georgiana Spătaru, de profesie psiholog.

Până la finalul anului, traficul pe aeroportul din Cluj ar putea urca spre 3 milioane de pasageri, cred cei din conducere. Cifra va crește și mai mult, odată ce pista de aterizare şi decolare va fi prelungită, iar astfel vor putea ateriza şi avioane mai mari.

Dar nu toate veștile sunt de bun augur pentru aeroportul clujean. De curând, o companie low cost a anunțat că renunță la cursele pe ruta Cluj -București.

De altfel, apetitul românilor pentru călătorii este în creștere, iar asta se vede și în valorile de trafic de pe cele 17 aeroporturi din România. Numărul pasagerilor a atins un record anul trecut, depăşind pragul de 20 de milioane.

Jumătate au tranzitat aeroportul Henri Coandă din București. Capitala este urmată în top de aeroporturile din Cluj și Timișoara. Și aeroporturile mai mici sunt în creștere. Cele din Suceava sau Oradea, spre exemplu, aproape și-au triplat traficul în primele luni din acest an.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Românii preferă transportul aerian ...