Premierul Viorica Dăncilă a revenit în ţară după vizita făcută în Spania şi a făcut o oprite la fabrica de magiun Topoloveni. Apoi, prim-ministrul a plecat spre uzina Dacia-Renault Mioveni. Luiza Gireadă urmăreşte traseul premierului și relatează la Telejurnal.

<!–

–>

Premierul Viorica Dancilă, declarații

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

La Mioveni, premierul Viorica Dăncilă a discutat despre Programul Rabla, despre infrastructură și construcția de autostrăzi, despre legea parteneriatului public-privat.

Viorica Dăncilă a făcut și precizări legate bugetul destinat Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucuresti, peste 10 zile.

“În condițiile în care necesita o dublare financiară, o proiecție financiară pentru Summit-ul celor Trei Mări și nu numai, pentru anumite reuniuni are implică participare internațională, niciodată nu vom lăsa să se întâmple acest lucru. Considerăm că este foarte important ca să avem aceste reuniuni importante care să aducă și vizibilitate, să aducă încredere, și, în același timp, să aibă o finalitate. Proiectele discutate să fie transpuse în practică. Și. în acest sens, știți că acum două săptămâni noi am aprobat în ședința de Guvern memorandumuri din partea mai multor ministere, bazate pe teme precum digitalizarea, transportul și energia. Deci noi ne dorim chiar un summit de succes, care să aibă o finalitate foarte bună din punct de vedere economic, spun eu, ca și șef al Guvernului, pentru România, dar și din punct de vedere al vizibilității României și al prestigiului de care trebuie să se bucure România.

La Topoloveni, premierul a anunțat că deja a început evaluarea miniștrilor în vederea unei posibile remanieri, fără să precizeze o dată anume.

Viorica Dăncilă a lăsat de înțeles că acest subiect este posibil să fie discutat la următorul CEx al PSD.

Premierul a anunțat că vicepremierul Viorel Ștefan a fost propus pentru funcția de ministru interimar al Cercetării. Locul a rămas liber după demisia lui Nicolae Burnete.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre relația încordată cu președintele Klaus Iohannis, din cauza rectificării bugetare. Premierul spune însă că nu este niciun conflict între Președinție și Guvern, dar că rectificarea nu mai putea aștepta deoarece oamenii aveau nevoie de bani.

Viorica Dăncilă a spus că nu a vorbit încă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și că este deschisă să meargă în Parlamentul European, dacă va fi chemată la dezbaterea legată de evenimentele din 10 august din Piața Victoriei de la București. Ar merge chiar și în Parlamentul României dacă va fi chemată.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-84.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-84-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Premierul Viorica Dăncilă a revenit în ţară după vizita făcută în Spania şi a făcut o oprite la fabrica de magiun Topoloveni. Apoi, prim-ministrul a plecat spre uzina Dacia-Renault Mioveni. Luiza Gireadă urmăreşte traseul premierului și relatează la Telejurnal. ...