<!–

–>

Pesta porcină, prilej de îmbogățire

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Tânărul de 35 de ani intenţiona să ajungă în Melineşti, Dolj. Acolo, animalele urmau sa fie sacrificate şi vândute. Şoferul a mers mai bine de 500 de km fără emoţii, până când a fost oprit la filtrul de pe DN 6, în localitatea Gura Văii din Mehedinţi. Iniţial, şoferul a încercat să evite controlul, circulând pe o rută paralelă, dar poliţiştii l-au aşteptat la ieşire. Au descoperit că transporta în camionetă aproape 50 de porci, fără acte de provenienţă.

Iniţial, tânărul a spus că a cumpărat animalele din judeţul Timiş. Poliţiştii şi-au dat seama că porcii provin din Bihor după ce au găsit două crotalii în maşină. Au fost alertaţi reprezentanţii DSV, iar autorităţile au hotărât că porcii trebuie ucişi şi îngropaţi, pentru a evita orice risc. Specialiştii au şi prelevat probe care vor fi trimise la analize.

Transportul de animale este posibil doar cu documente de provenienţă, iar scoaterea animalelor din zonele de cod roşu este strict interzisă.

Doljeanul care spera să se îmbogăţească peste noapte a plătit scump inconştienţa. Pe lângă amenda de 600 de lei aplicată de poliţişti şi cea de 750 de lei de la DSV, a rămas cu o pagubă de 8.000 de lei, banii plătiţi pentru porci.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Pesta porcină, prilej de îmbogățire ...