Președinții din Serbia și Kosovo au anulat brusc o întâlnire la Bruxelles pe tema unui potențial schimb de teritorii, cei doi lideri refuzând înainte de întrevedere să-și vorbească, informează agenția de știri Reuters.

Președintele sârb Aleksandar Vucic (foto) urma să discute vineri cu omologul său kosovar, Hashim Thaci, întâlnirea fiind mediată de Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Un acord pe această temă ar fi putut permite celor două țări să adere la Uniunea Europeană.

Însă chiar înainte de începerea discuțiilor, cei doi lideri au refuzat să-și vorbească, au declarat diplomați europeni, astfel că Mogherini a trebuit să discute separat cu fiecare de mai multe ori în cursul zilei de vineri.

“A mers rău astăzi, nu s-au întâlnit, în schimb s-au dedat la dramă”, a declarat un oficial UE, care a precizat că nu este clar ce a provocat impasul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/liderii-din-serbia-si-kosovo-au-anulat-brusc-o-intrevedere-privind-un-potential-schimb-de-teritorii-51048.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/liderii-din-serbia-si-kosovo-au-anulat-brusc-o-intrevedere-privind-un-potential-schimb-de-teritorii-51048-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv