Președintele american Donald Trump l-a îndemnat pe procurorul general Jeff Sessions să deschidă o anchetă privind un editorial al unui oficial anonim din cadrul Administrației SUA, publicat de cotidianul New York Times, în care este contestată capacitatea președintelui de a-și îndeplini atribuțiile.

Trump le-a spus reporterilor la bordul aeronavei prezidențiale Air Force One că editorialul ar trebui investigat ca fiind o chestiune de securitate națională și a sugerat că ar putea iniția acțiuni împotriva cotidianului New York Times, relatează agenția de știri Reuters.

Cotidianul The New York Times a publicat miercuri un editorial trimis de un oficial anonim de rang înalt din cadrul Administrației Donald Trump, în care acesta vorbește despre „rezistența tăcută” din interiorul Administrației și despre modul imprevizibil de conducere al președintelui american.

Scrisoarea a fost publicată la o zi după apariția unei noi cărți scrisă de jurnalistul de investigație Bob Woodward despre Casa Albă, în care se vorbește despre eforturile depuse de oficiali pentru a bloca deciziile lui Donald Trump când acesta este pe cale să acționeze periculos.

Președintele Trump a reacționat dur la editorialul anonim publicată de NY Times, numind editorialul „lipsit de curaj” și publicația „frauduloasă” 

„Acest așa-numit oficial de rang înalt chiar există, sau este vorba doar de eșuatul New York Times cu o sursă frauduloasă? Dacă această persoană lipsită de curaj chiar există, publicația NY Times trebuie, din motive de securitate națională, să îl predea Guvernului”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj pe Twitter.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/donald-trump-solicita-o-ancheta-in-legatura-cu-un-editorial-anonim-din-new-york-times-51049.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/donald-trump-solicita-o-ancheta-in-legatura-cu-un-editorial-anonim-din-new-york-times-51049-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv