Procurorii americani acuză un hacker nord-coreean că ar fi fost implicat în crearea programului de tip ransomware WannaCry care a folosit pentru a lansa atacuri cibernetice ce au afectat milioane de calculatoare din întreaga lume, informează site-ul postului BBC News.

Printre instituțiile vizate de atacurile informatice s-a numărat și Serviciul Național Medical din Marea Britanie (NHS), zeci de spitale din această țară fiind afectate.

Potrivit Departamentului Justiției din SUA, nord-coreeanul Park Jin Hyok ar fi avut legături cu Lazarus Group, un grup de hackeri susținut de regimul de la Phenian.

Grupul este acuzat că ar fi comis și un atac informatic care a vizat Sony Pictures în 2014.

“Scara și scopul infracțiunilor cibernetice care ar fi fost comise de acuzat sunt uluitoare și ofensatoare pentru toți cei care respectă statul de drept și normele cibernetice acceptate de toate națiunile responsabile”, a declarat John Demers, Procuror General Asistent pentru Securitate Națională.

“Actul de acuzare sugerează că Guvernul nord-coreean, printr-un grup susținut de stat, a jefuit o bancă centrală și cetățeni ai altor țări, (…) a creat un program malware perturbator care a afectat în mod nediscriminat victime din peste 150 de țări, cauzând pagube de sute de milioane, dacă nu chiar miliarde, de dolari”, potrivit Departamentului Justiției.

Coreea de Nord neagă în mod frecvent că ar fi fost implicată în atacurile cibernetice ce îi sunt atribuite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/sua-acuza-un-hacker-nord-coreean-in-legatura-cu-atacurile-cibernetice-cu-ransomware-ul-wannacry-51039.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/sua-acuza-un-hacker-nord-coreean-in-legatura-cu-atacurile-cibernetice-cu-ransomware-ul-wannacry-51039-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv