Călătorii care au trecut prin aeroportul Heathrow au avut parte miercuri de o surpriză. Hamalii din aeroport au oferit o reprezentație “Queen”, pe ritmurile hitului “I Want to Break Free”. Totul în memoria celui care ar fi implinit miercuri 72 de ani – Freddie Mercury.

Omagiu Freddie Mercury / FOTO: Captură YouTube

<!–

–>

Toți membrii echipei de hamali s-au îmbrăcat precum Freddie Mercury și și-au lipit mustăți.

“Freddie Mercury este, fără îndoială, o legendă rock, și ne-am distrat de minune planificând tot acest eveniment pentru a-l celebra”, a declarat unul dintre cei care se ocupă de bagaje, Adam Dewey.

“Eu și ceilalți colegi am dat totul în această coregrafie și de-abia așteptăm să vedem ce fețe vor face turiștii când își vor lua bagajele, la sosire”, a adăugat el.

Mai puțin știut este că Freddie Mercury însuși a lucrat ca hamal pe Heathrow.

Reprezentația a fost gândită de un coregraf și face parte din seria de acțiuni “Freddie pentru o zi”, planificată de British Airways și de angajații aeroportului Heathrow pentru a promova noul film despre trupa Queen, intitulat “Bohemian Rhapsody”.

Pe lângă spectacolul colorat și amuzant, toți cei pe nume Freddie, Frederick sau Farrokh, numele mic al artistului care avea să fie cunoscut drept Freddie Mercury, au mai primit o recompensă: locuri la clasa I.

Filmul biografic “Bohemian Rhapsody” va avea premiera pe 2 noiembrie. Pelicula prezintă drumul incredibil către faimă al trupei Queen.

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe 5 septembrie 1946, pe insula africană Zanzibar.

Părinții săi, Bomi Bulsara și Jer Bulsara, erau perși din India.

Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la Saint Peter’s Boys School, o școală pentru băieți din Panchgani lângă Bombay. La școală a format o trupă, denumită “The Hectics”, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter’s a început să-și spună “Freddie”.

Din cauza situației politice, când avea 17 ani, Mercury și familia sa au fost forțați să plece din Zanzibar în Anglia.

Familia s-a mutat la periferia orașului Feltham, în afara Londrei.

Mercury a studiat arta și designul grafic.

După ce a făcut parte din două trupe care s-au destrămat, Freddie s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor, care fuseseră într-o altă trupă. În ciuda protestelor colegilor săi, Mercury a ales numele “Queen” pentru noua formație.

Solistul a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987.

Freddie Mercury a continuat să înregistreze melodii în studio până cu o lună înainte de a muri, în noiembrie 1991.

S-a stins la vârsta de 45 de ani.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-66.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-66-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Călătorii care au trecut prin aeroportul Heathrow au avut parte miercuri de o surpriză. Hamalii din aeroport au oferit o reprezentație 'Queen', pe ritmurile hitului 'I Want to Break Free'. Totul în memoria celui care ar fi implinit miercuri 72 de ani - Freddie Mercury. ...