Reprezentanții Uniunii Europene au acceptat miercuri să prelungească pentru șase luni sancțiunile impuse persoanelor și entităților rusești implicate în criza din Ucraina, au anunțat diplomați și oficiali ai UE, relatează Reuters.

Lista de sancțiuni UE vizează 154 de persoane și 44 de entități rusești care au primit interdicție de a călători în spațiul Uniunii Europene și blocarea bunurilor acestora, după eliminarea liderul rebelilor din estul Ucrainei sprijinit de Rusia, Alexander Zakharcenko, care a fost ucis într-o explozie săptămâna trecută, au transmis diplomații UE.

Lista cuprinde în mare parte cetățeni și companii rusești, precum și cetățeni ucrainieni pro-ruși.

Extinderea formală a sancțiunilor până la jumătatea lunii martie va fi completată zilele următoare, au anunțat diplomații europeni.

Blocul Comunitar a impus de asemenea sancțiuni economice împotriva Moscovei pentru anexarea regiunii Crimeea în 2014 și pentru sprijinirea rebelilor din estul Ucrainei împotriva guvernului de la Kiev.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ue-a-prelungit-sanctiunile-impuse-persoanelor-si-entitatilor-rusesti-implicate-in-criza-din-ucraina-51027.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/ue-a-prelungit-sanctiunile-impuse-persoanelor-si-entitatilor-rusesti-implicate-in-criza-din-ucraina-51027-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv