<!–

–>

Vânate pentru stârpirea pestei porcine

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Organizația World Wide Fund România (WWF)  atrage atenţia că noile măsuri de combatere a pestei porcine africane, aprobate recent de ministerul Apelor şi Pădurilor, vor avea consecinţe dezastruoase asupra faunei sălbatice din ţara noastră. Ministerul a dat un ordin care prevede, pe lângă suplimentarea cotelor de vânătoare la porcii mistreţi, vânarea integrală a cotelor de recoltă la speciile şacal, vulpe, cioară grivă şi coţofană.

“Acest ordin nu va rezolva problema, dimpotrivă, o va amplifica. Prin simpla prezenţă a vânătorilor în zonele afectate şi prin sunetul focurilor de armă, se va crea un deranj major, iar mistreţii purtători activi ai virusului probabil se vor muta în alte zone” , susține organizația.

Reprezentanţii WWF spun că măsurile sunt extreme şi fără susţinere ştiinţifică fiind, în unele cazuri, în contradicţie cu strategia Uniunii Europene de combatere a pestei porcine africane. Şi reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române au transmis că vânarea mistreţilor poate duce la extinderea focarelor de pestă porcină africană.

Specialiştii cred că măcar în ultimul ceas ar trebui luate măsuri astfel încât să se împiedice răspândirea virusului.

În teren, suplimentarea cotelor de vânătoare la mistreţi îi bucură pe cei din localităţile ameninţate zilnic de mistreţi.

În toată ţara, 10 judeţe sunt sub asediul pestei porcine africane.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Vânate pentru stârpirea pestei porcine ...