Aerul deprimat al unui delfin înotând singur și starea jalnică a câtorva pinguini părăsiți după închiderea unui acvariu din Choshi, la 191 de km de Tokio, au determinat atât activiștii cât și cetățenii japonezi obișnuiți să ceară salvarea animalelor, arată Reuters.

Delfinul femelă, botezat Honey, a fost capturat în 2005, lângă portul Taiji.

Portul a ajuns cunoscut după ce documentarul “The Cove” (2009) a prezentat imagini de la vânătoarea anuală de delfini organizată acolo. Practica de a cumpăra delfini proveniți de la Taiji a fost foarte criticată în ultimii ani, de când a fost expusă tehnica de a conduce sute de delfini într-un golf unde o parte sunt uciși pentru carne și o altă parte sunt capturați în viață pentru a fi vânduți parcurilor marine. Asociația Grădinilor Zoologice și a Acvariilor din Japonia a acceptat să nu mai cumpere delfini de la Taiji.

Acvariul Parcului Inubosaki Marine din Choshi a decis să închidă afacerea în luna ianuarie invocând scăderea numărului de vizitatori după cutremurul din 2011 și criza nucleară. Honey și nu mai puțin de 46 de pinguini dar și sute de pești și reptile au rămas în acvariu.

Angajații spun că au continuat să hrănească animalele dar imaginile surprinse de activiști în lunile martie și august îl înfățișează pe delfin plutind într-un mic bazin dezafectat, în timp ce pinguinii apar înghesuiți lângă un perete cu crăpături, notează Reuters.

În ciuda cererilor repetate pentru un transfer al animalelor, oficialii locali au recunoscut că nu au dreptul legal să intre în acvariu, și nu au cum să oblige o companie privată să acționeze în acest sens. Asociația Grădinilor Zoologice și a Acvariilor din Japonia au cerut celor 151 de membri din cadrul organizației să ia în considerare transferul animalelor de la Choshi.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv