Președintele american Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, decedat sâmbătă, conform Washington Post, incident care evidențiază rivalitatea dintre cei doi, relatează AFP.

Conform cotidianului citat, un comunicat oficial menit a saluta viața lui John McCain a fost pregătit de către anturajul liderului de la Casa Albă. Fostul prizonier al Războiului din Vietnam era calificat drept “erou”.

Miliardarul le-a răspuns consilierilor săi că el ar prefera să publice un scurt mesaj pe Twitter, conform Washington Post.

“Condoleanțele mele și respectul meu cel mai sincer pentru familia senatorului John McCain. Inimile și rugăciunile noastre sunt cu voi!”, a scris Trump la scurt timp după anunțul decesului lui McCain.

Un mesaj destul de neutru, fără mulțumiri, fără niciun elogiu, fără nicio referire la parcursul acestei personalități a politicii americane, comentează AFP.

Contrastul este cu atât mai frapant cu cât numeroși alți responsabili ai executivului american au publicat comunicate sau mesaje pe Twitter pentru a saluta parcursul acestui politician republican.

“Aducem un omagiu vieții sale, dedicate acestei națiuni în armata noastră și în viața publică”, a scris pe Twitter vicepreședintele american Mike Pence. “Domnul să îl binecuvânteze pe John McCain”, a concluzionat el.

“Mulțumim, senator McCain, pentru serviciul în slujba națiunii”, a scris la rândul său pe Twitter prima doamnă a SUA, Melania Trump.

Tăcerea președintelui după decesul lui John McCain și această informație oferită de cotidianul Washington Post evidențiază rivalitatea și chiar disprețul dintre miliardar și senatorul republican.

McCain, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2008, a spus în 2016 că nu va vota pentru Donald Trump. Senatorul de Arizona critica des acțiunile președintelui, mergând până la a refuza să voteze abrogarea parțială a Obamacare, atât de mult susținută de liderul de la Casa Albă.

Conform mass-media americane, John McCain a cerut în mod expres ca președintele să nu fie prezent la funeraliile sale.

Drapelul american de la Casa Albă a fost coborât în bernă în weekend, după decesul lui John McCain. Steagul era din nou sus luni, unii considerând prea scurt timpul cât a fost coborât în bernă.

rootstireaActualitate/Esential
Președintele american Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, decedat sâmbătă, conform Washington Post, incident care evidențiază rivalitatea dintre cei doi, relatează AFP.Conform cotidianului citat, un comunicat oficial menit a saluta viața lui John McCain...

Preluat de la romania ntv