“Domnul ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE” – a transmis, astăzi, Ministerul Afacerilor externe (MAE), după ce diplomatul român a spus despre Rudolph Giuliani că este un personaj „spumos şi combativ” și că el reprezintă “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale”.

George Maior, ambasadorul României în SUA

<!–

–>

Iată comunicatul MAE:

“Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE.

Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat.

Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.

Reamintim că liniile de acțiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare.

În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE”.

Ambasadorul României a comentat scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York, președintelui Klaus Iohannis,  premierului Dăncilă și celor doi şefi ai Parlamentului. În scrisoare se cere verificarea Protocoalelor Parchetului General cu SRI și stoparea presiunilor asupra judecătorilor.

În scrisoare, Giuliani îşi exprimă îngrijorarea cu privire la ”prejudiciul continuu adus statului de drept în România”. Vorbește despre ”excesele DNA”, în plus pledează pentru ”corectarea multelor abuzuri ale DNA şi SRI , inclusiv pentru amnistie în cazul acuzaţiilor şi condamnărilor suspecte.

Giuliani îi nominalizează ca autori ai Protocoalelor pe Laura Codruța Kovesi și ambasadorul României în Statele Unite, George Maior.

La rândul său, ambasadorul României la Washington, George Maior, a afirmat, că Rudolph Giuliani este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

“Domnul Giuliani este un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump. Verificaţi acest lucru. În orice caz, ea (n.r. – scrisoarea) este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe, care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a spus Maior, întrebat despre scrisoarea transmisă de Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului Viorica Dăncilă.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-345.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-345-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
'Domnul ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE' - a transmis, astăzi, Ministerul Afacerilor externe (MAE), după ce diplomatul român a spus despre Rudolph Giuliani că este un personaj „spumos şi combativ”...