Numărul turiștilor care au vizitat județul Tulcea a crescut în primul semestru 2018, față de aceași perioadă a anului trecut, iar până la finalul sezonului numărul înoptărilor s-ar putea dubla, estimează Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), într-un comunicat.

„Estimările arată că până la finalul sezonului am putea avea cel puțin o dublare a numărului de înnoptări, față de anul 2017. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării consideră că promovarea corectă a destinației și numărul mare de evenimente care au atras atenția asupra ofertei turistice pe care o reprezintă Delta Dunării și Dobrogea de nord vor aduce rezultatele scontate, la finalul acestui an, adică dublarea numărului de turiști față de anul precedent, după o perioadă în care s-au înregistrat scăderi, de la un an la altul”, spune Asociația.

Cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS) arată că, în primul semestru al acestui an, județul Tulcea a fost vizitat de 58.297 turiști, înregistrați în structurile de cazare, față de 33.093 în aceeași perioadă a anului 2017.

„Având în vedere faptul că această creștere, cu peste 25.000 de turiști, conform datelor oficiale, este raportată la prima perioadă a anului, când gradul de ocupare este mai redus, estimăm că până la finalul anului vom avea cel puțin o dublare a numărului de turiști în Delta Dunării și Dobrogea de nord. În lunile iulie, august septembrie și octombrie, gradul de ocupare este aproape maxim, ceea ce înseamnă că vor fi ocupate aproape în permanență cele aproximativ 9.200 de locuri de cazare înregistrate în județul Tulcea”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv