Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

DNA

<!–

–>

Potrivit site-ului Ministerului Public, Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani. 

Este cea de-a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, prima fiind Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 

În martie 2017, Nicolae Lupulescu a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, el fiind la acea vreme şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA. 

Anterior, el a ocupat funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare. 

Printre altele, Nicolae Lupulescu a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din 5 iulie 2010, soldat cu moartea a 12 militari. 

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie. 

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv. 

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA. 

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Articole pe aceeaşi temă

Primul candidat la șefia DNA: Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi

Tudorel Toader: Nu este niciun candidat înscris pentru șefia DNA

T. Toader, despre Kovesi la Parchetul European: Nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut

Doi senatori americani i-au scris premierului Viorica Dancilă, îngrijorați de demiterea Laurei Kodruța Kovesi

Toader: “E normal ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă, că l-a chemat să-l felicite că a fost soare şi n-a plouat?”

Tudorel Toader, despre procurorul general Augustin Lazăr: La fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA se reia din 6 august. Min. Justiției: Niciunul din candidații de acum nu îndeplinește cerințele necesare

Candidaţii la şefia DNA au susținut interviurile. Ministrul Justiției va anunța concluziile vineri, la ora 12.00

Augustin Lazar: Viitorul șef al DNA ar trebui să fie un profesionist al Ministerului Public. Cel mai bun să câștige!

Ministrul T. Toader, despre cei 4 candidaţi la şefia DNA: Nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei

Procurorii Florentina Mirică, Marius Iacob, Cristian Lazăr și Elena Grecu și-au depus candidatura la șefia DNA

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-308.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-308-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. ...