<!–

–>

Ultimele retușuri la podul de la Gilău

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Podul din Gilău ar fi trebuit să fie gata la finalul acestei luni, conform contractului în valoare de 26 de milioane de lei. Însă ploile torențiale din această vară au dat peste cap planurile constructorului. Muncitorii au recuperat însă întârzierile, iar lucrările au intrat în linie dreaptă.

Până la finalizarea podului, lotul-muzeu de autostradă Gilău-Nădășelu, cum îl numesc localnicii, a stat nefolosit aproape un an. Iar pe asfaltul neatins de mașini au crescut flori și arbuști.

Pentru finalizarea viaductului, Compania de Autostrăzi a lansat în 2015 o licitație care în cele din urmă a fost anulată. Licitația a fost reluată în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017. Povestea construcției este însă mult mai veche.

Podul lipsă peste Someș în zona Gilău este de fapt un viaduct deja parțial construit încă din vremea contractului cu Bechtel.

Deși vorbim de un tronson scurt de autostradă, acesta este unul destul de important. Practic, tronsonul A3 Gilău-Nădășelu va funcționa ca o centură în partea de vest a municipiului Cluj-Napoca.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Ultimele retușuri la podul de la Gilău ...