CEC Bank le acordă firmelor care fac investiții cu ajutor de stat credite pentru cel mult 90% din valoarea proiectului și consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a creditului, anunță banca într-un comunicat transmis marți.

Dobânda aplicată va fi ROBOR 6M+1,2 puncte procentuale, reprezentând un nivel de 4,7% potrivit cotațiilor la zi ale indicelui ROBOR.

Reprezentanții CEC susțin că modalitățile de rambursare și garanțiile vor fi flexibile, în funcție de necesitatea clientului sau de etapele procesului investițional.

CEC Bank a lansat acest produs în contextul modificării HG 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

„Doar în anul 2017, portofoliul de credite în sold aferent clienților persoane juridice a crescut cu circa 9% față de anul 2016, în timp ce la nivelul sistemului bancar acest indicator a înregistrat o creștere de numai 3%, iar în primul semestru al anului 2018 creditele în sold acordate de banca au fost mai mari cu peste un miliard de lei față de sfârșitul anului 2017”, a declarat Radu Grațian Ghețea, președinte-director general al CEC Bank.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv