Președintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august, din Piața Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eșuată, catalogând drept iresponsabilă atitudinea președintelui Iohannis legat de acele evenimente.

“Eu am văzut o tentative de lovitură de stat eșuată. Asta se vorbea pe rețelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiției, dăm noi jos guvernul și luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui șef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acționat conform legii, și tu să inciți în continuare la violență, exact în minutele în care acea fată mai avea puțin și era linșată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pașnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, și alți pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăți din caldarâm. Erau organizați, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite și pe cei din față. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD a daclarat că în noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu.

“Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu și cu minsitrului de Interne. Doamna ministru era plecată, constitutional cred, și sigur că am discutat despre ce se întâmplă, urmărea pe tabletă, Antena 3 am înțeles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru că avea niște atribuții și nu am vrut să interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. (…) Cred că am vorbit la telefon cu domnul Tăriceanu în seara aceea. Cred că era, cred că venise acolo (la mare – n.r.). Am mai vorbit cu câțiva colegi”, a afirmat președintele PSD.

Liviu Dragnea este de părere că Jandarmeria nu a acționat disproporționat.

“Nu pot fi de acord cu violențele, cu excepția lui Iohannis care a spus că jandarmii trebuie să îi lase pe oaameni să protesteze. Jandarmii erau loviți și Iohannis le zicea, lăsați-vă loviți, să intre în Guvern. Lui și PNL –ului, lor le place violența. Știu exact că dacă acest guvern merge până în 2020, ei știu că vor avea un scor de prăbușire și la locale, prezidențiale și parlamentare. Ei pot intra în coșul de gunoi al istoriei. (…)Nu am de unde să știu cum au gândit cei din dispozitivul Jandarmeriei, dar probabil tocmai din aceste motive. Erau aceste focare de violență care se tot regrupau, tot dădeau foc. Cred că din cauza asta. Dar sunt absolut convins că Jandarmeria acționat legal și nu am văzut nicio disproporție”, a mai spus liderul PSD.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv