<!–

–>

Dăncilă i-a scris lui Juncker

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Scrisoarea a ajuns la Bruxelles, a confirmat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei.

Comisia Europeană pregătește un răspuns.

“Forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare iar față de plângerile unor demonstrați care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate”, subliniază Dăncilă.

Potrivit șefului executivului, “manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă”.

“S-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente”, a transmis șeful executivului.

În document, Viorica Dăncilă îl reclamă pe președintele Klaus Iohannis, motivând că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator și a făcut apel la continuarea protestelor.

“De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine Președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze Guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”.

Fragmente din scrisoare au apărut mai întâi pe Facebook, pe pagina unui jurnalist de la Centrul de Investigații Media.

Guvernul nu a comentat deocamdată informația.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-241.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-241-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Dăncilă i-a scris lui Juncker ...