Cel puțin 107 persoane au decedat în statul indian Kerala, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de muson, potrivit oficialilor, care au avertizat că numărul deceselor ar putea să crească, informează site-ul postului BBC News.

“Suntem martori la ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria regiunii Kerala”, a declarat ministrului șef al statului, Pinarayi Vijayan.

Peste 150.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar în toate cele 14 districte ale statului a fost instituită starea de alertă, a anunțat un oficial de rang înalt din cadrul Autorității pentru gestionarea dezastrelor din statul Kerala.

Sute de militari au fost trimiși în zonele afectate pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare.

Aeroportul Internațional Kochi International Airport, principalul aeroport din regiune, va rămâne închis până pe 26 august din cauza ploilor torențiale.

Sute de sate au fost inundate, iar peste 10.000 de kilometri de drumuri și căi ferate au fost parțial sau total distruse, au anunțat oficialii.

Inclusiv unele zone din orașul Kochi, capitala comericială a regiunii, au fost inundate.

Regiunea Kerala este și o destinație turistică populară, fiind vizitată anul trecută de peste un milion de turiști străini, potrivit datelor oficiale.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv