Vicepreședintele Parlamentului European, eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu propune aleșilor români să inițieze, la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă, un proiect de lege care să prevadă amenzi de până la 15.000 de euro, pe modelul care există în Franța.

“Cum arătam, în Franța amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca sa existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, ca așa sugerează chiar unii dintre adepții protestelor!?”, a scris europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook.

Într-o altă postare făcută de Pașcu în urmă cu câteva zile, europarlamentarul PSD explică amenzile care se aplică în Franța pentru persoanele care au comportament violent sau ultragiază forțele de ordine.

“Iata pedepsele din Franța afișate pentru delicte ca cele săvârșite de unii dintre “protestatarii” diasporeni, vineri 10 August 2018. Faceți comparație cu pretențiile lor cum ca au fost “deranjați” de gazele lacrimogene. Delictul comportamental, 7.500 euro 6 luni de închisoare, delictul de a fugi de un agent, 7.500 euro și 2 luni de închisoare, iar ultragierea unui agent, 15.000 de euro, 12 luni de închisoare! În niciun caz “plângeri penale” împotriva agenților! Dar Franța este o democrație învechita, pe când Romania este una de “tip nou”, care e mai rea decât sub comunism …”, precizează Ioan Mircea Pașcu pe rețeaua de socializare.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv