Peste 30 000 de credincioși s-au adunat la Mânăstirea Nicula pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Pelerinii s-au rugat toată noaptea la icoana Maicii Domnului, despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni.

<!–

–>

Noaptea rugăciunilor la Mănăstirea Nicula

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE În Liturghia oficiată în ziua Adormirii Maicii Domnului, mitropolitul a amintit de marile necazuri care au lovit anul acesta popoarele din jur, dar şi că greşelile unui om au influenţe şi asupra altora, nu doar a lui însuşi.

“Păcatele noastre personale nu ne afectează numai pe noi, ci afectează şi pe cei din lumea noastră şi toate se dau peste cap din cauza păcatelor noastre. Care este soluţia? Şi la noi au fost inundaţii, necazuri mari în Grecia, au murit în incendii peste 100 de oameni, sunt necazuri în altă parte din lume. Soluţia este îndreptarea noastră, pocăinţa noastră. (…) Pocăinţa e lucru mare, presupune şi o bună spovedanie, trebuie să facem fiecare în parte şi toţi laolaltă pocăinţă sinceră, să ne îndreptăm viaţa. Îndreptându-ne noi, personal, vom influenţa întreaga societate, în care vedem că sunt atâtea neînţelegeri şi convulsii. Deschizi televizorul şi vezi câte dispute, câte certuri şi răutăţi sunt, toate acestea pentru că nu ne punem serios problema creştină. Dacă ne punem serios, atmosfera generală din lume se îndreaptă. Într-o atmosferă de pace şi armonie se pot dura lucruri serioase“, a spus mitropolitul Clujului, IPS Andrei, potrivit Agerpres

ACTUALIZARE Mai mult de 100 de persoane au necesitat, în cele trei zile ale pelerinajului de la Mănăstirea Nicula, asistenţă medicală, cele mai multe probleme fiind cauzate de temperaturile ridicate şi de modul în care s-au alimentat cei care au participat la eveniment.

______________________

Credincioșii au așteptat cu emoție scoaterea icoanei din biserică, apoi au înconjurat lăcașul sfânt potrivit tradiției, pe coate și în genunchi. Sărbătoarea se va încheia astăzi.

Ziua a început în rugăciune cu Acatistul Maicii Domnului.

De la ora 9, Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ și doi preoți din Siria vor oficia sfânta Liturghie.

Sunt oameni veniți din toate colțurile pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului și Hramul lăcașului de cult.

La miezul nopții pelerinii au asistat la o procesiune impresionantă și s-au rugat la Icoana Maicii Domnului în speranța unei minuni.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-215.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-215-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Peste 30 000 de credincioși s-au adunat la Mânăstirea Nicula pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Pelerinii s-au rugat toată noaptea la icoana Maicii Domnului, despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni. ...