Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, azi, la Constanța, că săptămâna viitoare va fi aprobată în Guvern o HG pentru derularea achizițiilor sistemului de instalații mobile de lansare de rachete anti-navă.

Mihai Fifor a declarat, în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Marinei Militare, că anul 2018 va fi unul de referință pentru Marină.

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referință pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecție a câștigătorului programului de achiziție pentru corvetele multifuncționale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar prin offset-ul aferent, va asigura și modernizarea celor două fregate tip T22, Regele Ferdinand și Regina Maria”, a spus Fifor.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi aprobată o hotărâre de guvern pentru derularea achizițiilor sistemului de instalații mobile de lansare de rachete anti-navă.

„Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern hotărârea pentru derularea achizițiilor sistemului de instalații mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a țării noastre. Toate aceste programe pornesc de la dorința de a întări capacitatea de reacție imediată a forțelor navale, de a consolida poziția strategică a României la Marea Neagră”, a mai spus spus ministrul Apărării.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv