Luni după amiază, a fost arestat de către poliția britanică, în Hertfordshire, la periferia Londrei, urmăritul general Ghinea Florin Nicolae, zis “Ghenosu”, aflat pe lista celor mai urmărite persoane din România, au declarat surse din cadrul Poliției.

Bărbatul a fost arestat preventiv de către poliția britanică, urmând că după primirea mandatului european de arestare emis de autoritățile române tradus să fie prezentat instanței Westminster Magistrate Court pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare și predării către România.

Florin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, a dispărut în luna mai, înaintea unor descinderi ale DIICOT la locuința sa. Ulterior, procurorii au cerut arestarea în lipsă în cazul său.

Anchetatorii au ridicat atunci de la percheziții: 19. 500 de euro, 34. 655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, două tablete și 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Potrivit DIICOT, acțiunea a fost rezultatul investigațiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează “destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv