Cel puțin unsprezece persoane au decedat, iar alte cinci au fost grav rănite, în urma prăbușirii unei secțiuni dintr-un pod în Italia, în apropiere de orașul Genova, potrivit primului bilanț preliminar anunțat de Ministerul italian de Interne, informează agenția de știri ANSA.

Autoritățile italiene au avertizat că numărul victimelor ar putea crește pe măsură ce echipele de intervenție caută printre dărâmături.

Printre victime se numără și un copil, potrivit unor surse din cadrul poliției.

O secțiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuințe, linia feroviară Genova-Milano și râul Polcevera, s-a prăbușit marți în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30).

Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie “o tragedie imensă”.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

Podul care s-a prăbușit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016.

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbușirea podului în cursul unei ploi torențiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgență, citate de de ANSA.

Premierul italian Giuseppe Conte va ajunge marți la Genova după prăbușirea podului. Surse guvernamentale au indicat că premierul va rămâne și miercuri la Genova.

Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a declarat că autoritățile italiene lucrează pentru a salva vieți și a mulțumit pompierilor și persoanelor implicate în eforturile de salvare a victimelor prăbușirii podului din Genova. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv