Poliția Română și Asociația Berarii României au lansat marți campania de prevenire rutieră “Fără alcool la volan”, care urmărește reducerea numărului evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan.

Anul trecut s-au produs 247 de accidente rutiere grave, în urma cărora 63 de persoane au decedat, iar alte 249 au fost rănite grav, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, anunță IGPR.

Campania are ca obiectiv conștientizarea șoferilor și a pasagerilor cu privire la consecințele conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, pentru reducerea numărului de evenimente rutiere.

Pe lângă recomandarea de a nu consuma alcool și a conduce transmisă direct șoferului, campania se adresează grupului său de apropiați, ce poate avea un rol decisiv în a-l determina să aibă un comportament responsabil la volan.

Pentru a transmite mesajul campaniei, au fost realizate două spoturi video, o aplicație pentru Facebook, precum și mai multe materiale informativ-preventive ce vor fi diseminate în perioada august – septembrie.

Campania a fost lansată marți, pe autostrada A2, la stația de taxare de la Fetești. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv