<!–

–>

Mușcați de șerpi

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Deși mușcăturile de șarpe reprezintă aproximativ 2% din totalul plăgilor mușcate, ele pot avea o evoluție severă, mai ales dacă șarpele e veninos. Astfel pot apărea probleme care să pună viața în pericol. Din acest motiv, prezentarea de urgență la spital este vitală.

Un bărbat de 62 de ani din comuna ieșeana Rediu a povestit medicilor că se află pe câmp la cosit, când un șarpe l-a mușcat de picior. Imediat au apărut durerea și febra, iar familia a sunat la 112.

Un alt caz ajuns la spital este al unei femei de 34 de ani din comuna Focuri. Aceasta culegea iarbă din curtea casei când a fost mușcată de picior de un șarpe.

Bărbatul a rămas internat sub supravegherea me­dicilor în sectia de chirurgie, iar femeia la Clinica de Toxicologie de la Spitalul Sf. Spiridon. Specialiștii spun că în această perioadă șerpii sunt mai activi din cauza căldurii.

Pentru a ne feri în special de vipere, experții ne recomandă să nu purtăm încălțăminte sau șosete albe și să cercetăm cu un băţ  terenul pe care ne deplasăm.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Mușcați de șerpi ...