<!–

–>

Aproape de faliment din cauza pestei porcine

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În imaginile transmise de Dumitru Bărbieru Stirilor TVR se vede că cei aproape două mii de porci din ferma sa au depăşit de mult greutatea optimă de vânzare. Cu mai bine de 50 de kilograme fiecare. Omul spune că, deşi are documente care demonstrează că animalele sun sănătoase, niciun abator nu le mai primeşte. Pe lângă pierderile pe care le-a suferit pentru că nu poate vinde porcii, fermierul e copleșit de cheltuielile pentru hrana lor.

Cazul lui Dumitru Bărbieru nu este singurul în Tulcea. Conform legislaţiei, în astfel de situaţii, autorităţile ar trebui să îi ajute pe fermieri să sacrifice animalele şi să le comercializeze. Însă nu doar abatoarele îi boicotează pe producătorii români, ci şi hypermarketurile, spune Pro Agro.

Contactaţi de jurnaliştii TVR, reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale au refuzat să răspundă acuzațiilor. În schimb, reprezentanţii Ministerului Agriculturii îi avertizează pe patronii hypermarketurilor că dacă boicotul se confirmă, vor suporta consecinţe.

Pesta porcină africană s-a extins cu repeziciune în sudul ţării. Au fost confirmate 650 de focare în 8 județe.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Aproape de faliment din cauza pestei porcine ...