O femeie în vârstă de 34 de ani, din localitatea Focuri, județul Iași, a fost dusă de urgență la spital duminică dimineața, după ce a fost mușcată de un șarpe în grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele.

Medicii declară că femeia a fost mușcată de picior de către un șarpe și a sunat imediat la numărul pentru apeluri de urgență 112, fiind preluată de un echipaj medical și adusă duminică la Spitalul “Sfântul Spiridon”, din Iași.

“Pacienta în vârstă de 34 de ani, din localitatea Focuri, a fost adusă la spital după ce a suferit o plagă mușcată de picior, plagă provocată de către un șarpe posibil veninos. Aceasta avea simptomatologie care a debutat la două ore de la mușcătură. Pacientei i-a fost administrat ser antiviperin”, a declarat duminică dimineața prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Conform acesteia, femeia a fost internată în Secția de Toxicologie a unității medicale, unde este ținută sub observație.

Femeia le-a povestit medicilor că, în momentul în care a fost mușcată de șarpe, se afla în propria grădină, unde culegea iarbă pentru a hrăni animalele.

Specialiștii susțin că o mușcătură de șarpe veninos produce necroză (țesut mort) în locul în care s-a produs mușcătura, unde apare o reacție locală, dar și una în tot organismul.

Starea pacienților mușcați de un șarpe veninos este una alterată, ajungând până la comă, febră, tulburări de coagulare în analizele de sânge, puls slab și tensiune mică. Astfel, pot apărea probleme care pun viața în pericol, de aceea trebuie ca personalul medical să acționeze de urgență. De obicei, se pune un garou, se duce pacientul la spital și se administrează serul antiviperin. 

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv