Tren de marfă deraiat / FOTO: Gazeta de Sud

<!–

–>

ACTUALIZARE Imaginile difuzate de un post de televiziune arată că un viaduct s-a rupt sub garnitură și câteva vagoane au căzut într-o râpă. Potrivit ISU Dolj, vagoanele sunt încărcate cu biodiesel și nu există pericol de explozie.

Circulaţia feroviară a fost închisă duminică dimineaţa, începând cu ora 8:20, pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă ce transporta produse petroliere, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), informează Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA printr-un comunicat citat de  Agerpres.

“Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, în prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.

Potrivit publicației Gazeta de Sud, la faţa locului intervin echipaje ale Detaşamentului 1 Pompieri Craiova.

Traficul feroviar este blocat pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea(kilometrulCF 200+200).

rootstireaActualitate/Esential
...