Carmen Dan a prezentat date din raportul întocmit după protestul de vineri și a precizat că jandarmii au acționat numai când s-a pierdut caracterul pașnic al mitingului și toate mișcările au fost anunțate protestatarilor. Dan le-a cerut jandarmilor să nu se lase intimidați la protestul de sâmbătă.

„Conform raportului, s-a acționat gradual, pentru restabilirea ordinii publice, iar acțiunea în forță a fost executată la momentul pierderii caracterului pașnic al manifestației, când a fost pusă în pericol iminent integritatea corporală forțelor de ordine și a celorlalți participanți la manifestație. O primă acțiune de înlăturare a unei situații de risc s-a desfășurat în jurul orei 16, când o parte dintre manifestanți s-au îndreptat către intrarea în curtea Guvernului României. Ulterior, în intervalul 17:30 -20:30 au fost înregistrate presiuni constante asupra dispozitivului de jandarmerie în care s-a aruncat cu diverse obiecte. (…) Până spre ora 22, au fost efectuate repetat somații prin intermediul mijloacelor de amplificare sonoră, ultima somație fiind la 22:12 lăsând timp protestatarilor să se disperseze până la ora 23:11, când a fost declanșată intervenția în forță. De altfel, fiecare etapă a acțiunii jandarmerie a fost anunțată manifestanților”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai subliniat că le cere jandarmilor să nu se lase intimidați, la protestul de sâmbătă, de persoanele violente.

„Având în vedere ca inclusiv diseară sunt anunțate manifestații publice, rog participanții la aceste acțiuni sa se delimiteze de tot ce înseamnă factor provocator și instigator la violență și cer forțelor de ordine să nu se lase intimidați de protestatarii violenți”, a mai spus Dan.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv