Este ziua marelui miting organizat de diaspora în Piața Victoriei din Capitală. Primele convoaie cu români din străinătate au intrat în țară miercuri seara, prin vama Borș, iar joi a fost instalat deja un prim cort în fața guvernului. Pe traseul spre București, coloanele de manifestanți au fost întâmpinate cu steaguri, aplauze și scandări anti-PSD. Jandarmeria a avertizat că nu vor fi tolerate “manifestările provocatoare”. Premierul și ministrul Justiției sunt în concediu.

<!–

–>

Mitingul Diasporei

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Români din diaspora, nemulțumiți de guvern, au pus la cale această manifestație pe reţelele de socializare. Unii au venit cu maşinile din vestul Europei, după zile bune pe drum. Jandarmeria se așteaptă la o mobilizare masivă, așa că aduce efective din județele vecine. Nu vor fi tolerate manifestările provocatoare, au transmis reprezentanţii instituţiei.

ACTUALIZARE 13.10 De la un moment la altul tot mai mulți oameni vin în Piața Victoriei din București. Sunt oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Au sosit în Piață și tineri care studiază în Marea Britanie, a transmis reporterul Vlad Ungar pentru Telejurnalul de la ora 13.00 de pe TVR2.

ACTUALIZARE 13.00 Câteva sute de oameni au venit deja în Piața Victoriei. Se pregătesc de marele miting anunțat pentru astăzi.

ACTUALIZARE 11.00 Oamenii continuă să vină în Piața Victoriei, pentru mitingul de azi. Sunt deja corturi amplasate în Piața Victoriei. 

ACTUALIZARE 10.05 Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a cerut Poliției Române ca mașinilor care sunt parcate în Piața Victoriei să li se facă un control pirotehnic, a transmis Vlad Ungar pentru emisiunea Perfect Imperfect.

ACTUALIZARE 9.00 Sunt câteva zeci de persoane în acest moment în Piața Victoriei, a transmis Vlad Ungar pentru emisiunea 1 Matinal. Sunt oameni care au venit încă de azi-noapte în fața clădirii executivului.

Zeci de mii de români au ajuns deja în țară pentru marele miting al diasporei.

Protestul anti-PSD nu are organizatori oficiali, dar a fost inițiat de mai multe asociații și platforme civice, care au notificat Primăria Capitalei cu mai multe săptămâni în urmă.

Mobilizarea s-a făcut în cea mai mare parte pe rețelele de socializare, pe care s-au postat multe mesaje despre protest şi despre nemulţumirile faţă de politicile PSD-ALDE.

Jandarmii se așteaptă la o participare masivă, aşa că au suplimentat efectivele mobilizate în Piața Victoriei cu forțe de ordine aduse din județele limitrofe Bucureștiului. Traficul ar putea fi blocat pe anumite străzi din zonă.

Jandarmeria îi îndeamnă pe participanții la miting să se delimiteze de eventuali provocatori.

În ultimele zile au apărut şi mesaje mesaje care îndeamnă la violente, mesaje de care participanții la miting s-au delimitat însă.

Protestul anunțat în Piața Victoriei a ajuns și în presa internațională.

Românii din diaspora se întorc acasă înainte de protestul antiguvernamental“, titrează Associated Press, iar textul a fost preluat de ABC News, New York Times şi The Washington Post.

De când social-democraţii au câştigat alegerile în 2016, românii au protestat de mai multe ori faţă de măsurile luate de Guvern de a impune legi care ar slăbi lupta anticorupţie“, scriu jurnaliștii. Ei amintesc și de condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-129.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-129-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Este ziua marelui miting organizat de diaspora în Piața Victoriei din Capitală. Primele convoaie cu români din străinătate au intrat în țară miercuri seara, prin vama Borș, iar joi a fost instalat deja un prim cort în fața guvernului. Pe traseul spre București, coloanele de manifestanți au fost întâmpinate...