O fregată aparținând Flotei ruse a Mării Negre a localizat și a urmărit, în aprilie, în Marea Mediterană, un submarin nuclear american care făcea parte din grupul naval implicat într-o operațiune militară a Statelor Unite împotriva Siriei, au dezvăluit vineri oficiali militari ruși.

În timp ce efectua o misiune de patruare în luna aprilie, fregata rusă Amiral Essen a depistat în estul Mării Mediterane un submarin nuclear american din clasa Ohio și a reușit să îl urmărească aproximativ două ore. Nava militară rusă aparține Flotei Mării Negre, dar a fost detașată în Marea Mediterană în perioada martie-iunie 2018, în largul Siriei. Fregata rusă a fost prezentă în largul Siriei pe 14 aprilie, când Statele Unite, Franța și Marea Britanie au efectuat bombardamente asupra unor baze militare siriene, afirmă oficiali militari citați de cotidianul Izvestia.

“Este un succes să poți urmări un submarin aproape două ore”, a declarat, pentru ediția în limba spaniolă a agenției de presă Sputnik, amiralul Viktor Kravcenko, fost comandant al Forțelor Navale ruse.

Operațiunea rusă a avut sarcina configurării profilului acustic al submarinului nuclear american, profil care poate fi utilizat pentru depistarea submersibilului în cazul unui conflict.

Statele Unite au trimis în aprilie în largul Siriei portavionul Harry Truman și patru distrugătoare din clasa Arleigh Burke. Din grupul naval au făcut parte și două submarine – John Warner, din clasa Virginia, și Georgia, din clasa Ohio. Cel mai probabil, submarinul atomic Georgia a fost depistat de fregata rusă.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv