Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, vineri, la Craiova că românii din afara țării au oportunități să se întoarcă acasă și foarte mulți își doresc acest lucru. El însuși spune că s-a întors din Diaspora pentru a contribui la ceea ce își dorește pentru România.

Victor Negrescu a declarat și el este unul dintre românii care a stat mulți ani în Diaspora, iar apoi a revenit în țară.

Pentru că, zilele acestea, observ că se vorbește destul de mult de românii din afara țării și ce oportunități am oferit românilor din afara țării. Sunt unul dintre reprezentanții Guvernului României care a trăit foarte mulți ani, în afara țării. Am trăit peste nouă ani în afara țării și am decis să mă întorc tocmai pentru a contribui atât cât pot la ceea ce ne dorim să facem pentru România pe mai departe. Sunt bucuros astăzi să pot face acest lucru ca ministru delegat. Aș putea spune că m-am format în străinătate și am decis să mă întorc pentru că există multe oportunități pentru românii din afara țării de a contribui activ, constructiv și eficient la stabilirea viitorului acestei țări”, a declarat Negrescu.

El a mai spus că, în urma unor dezbateri organizate cu români din mai multe capitale europene, a aflat că aceștia își doresc să se întoarcă și să contribuie „la ceea ce înseamnă viitorul României”.

„În acest sens, am organizat foarte multe consultări cu români din afara țării. De fapt, de fiecare dată când am mers într-o capitală europeană, am organizat o dezbatere, o discuție cu aceștia, și am remarcat dorința lor constructivă la ceea ce înseamnă proiectul european al României. Discuțiile au fost foarte constructive și am remarcat că există foarte mulți români care își doresc să se întoarcă, își doresc să contribuie eficient la ceea ce înseamnă viitorul României și mai ales ce înseamnă această președinție la Consiliul Europei. Pentru că am remarcat acest lucru, pe site-ul nostru, avem un spațiu dedicat românilor din afara țării. Ei pot și au putut veni cu ideile lor, cu propunerile lor, cu propunerile lor. Pentru noi, reprezentanții Guvernului României, a fost important să-i ascultăm pe românii care trăiesc acolo și să venim cu acțiuni concrete”, a mai spus Victor Negrescu.

Negrescu a participat, vineri, la Centrul Multifuncțional Craiova, la o dezbatere cu tema „Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”. La eveniment au fost reprezentanți ai unor ONG-uri, organizații sindicale, studențești, dar și ai autorităților locale și județene.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv