Un val de căldură din Coreea de Nord a dus la distrugerea culturilor de orez, porumb și alte cereale “cu efecte potențial catastrofale”, a transmis vineri Federația Internațională a Societăților Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Cea mai mare organizație de salvare împotriva dezastrelor din lume a avertizat asupra riscului unei “crize de siguranță alimentară” în țara izolată, spunând că situația îngrijorătoare a fost exacerbată de sancțiunile internaționale impuse Coreei de Nord din cauza programelor nucleare și de rachete.

De la începutul lunii iulie nu a mai căzut niciun strop de ploaie, iar temperaturile au depășit 39 de grade Celsius, iar autoritățile au anunțat că se așteaptă ca ploile să înceapă de la jumătatea lunii august, a transmis organizația.

Populația de 25 de milioane de locuitori se află într-o stare vulnerabilă, iar subnutriția în rândul copiilor s-ar putea agrava, se arată într-un comunicat emis la Geneva.

“Aceasta nu este deocamdată clasificată ca fiind o secetă, dar orezul, porumbul și alte culturi sunt deja distruse în câmp, cu efecte potențial catastrofale pentru oamenii din RPDC”, a declarat Joseph Muyamboit, managerul de program în Phenian.

Federația a ajutat Crucea Roșie Națională să sprijine 13.700 de persoane din clasele cele mai vulnerabile la risc. Ea a trimis echipe de răspuns în situații de urgență și 20 de pompe de apă pentru a iriga câmpurile în zonele cele mai afectate, a mai spus acesta.

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM), a vizitat Coreea de Nord în luna mai pentru a examina creșterea distribuției alimentelor pentru femeile și copiii subnutriți, în semn de deschidere.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv