Atac în Yemen / FOTO: news.sky.com

<!–

–>

Un prim bilanț arată că 43 de oameni au murit și 61 au fost răniți, a precizat un oficial din sistemul medical. Cele mai multe victime sunt în rândul copiilor.

Atacul a fost comis de coaliţia condusă de Arabia Saudită. Reprezentanții acesteia au calificat atacul drept ‘o operaţiune militară legitimă’:

“Atacul care s-a produs astăzi în provincia Saada este o operaţiune militară legitimă împotriva unor elemente care (…) au tras noaptea trecută o rachetă contra oraşului (saudit) Jizan, făcând un mort şi răniţi printre civili”, a precizat coaliţia, într-un comunicat.

În Yemen este conflict între guvernul preşedintelui Abd Rabbuh Mansur Hadi, susţinut de coaliţia militară, şi rebelii houthi, care au preluat controlul asupra unor regiuni întinse, printre care și capitala Sanaa.

Riadul a preluat în 2015 conducerea unei coaliţii în Yemen în sprijinul forţelor loiale administraţiei Hadi pentru a contracara avansul rebelilor houthi.

10 mii de oameni au murit de la intervenţia coaliţiei.

Consecințele pentru localnicii neimplicați în războiul civil sunt greu de suportat.

În Yemen este cea mai gravă criză umanitară din lume, cu milioane de persoane în pragul foametei, potrivit ONU.

Organizația afirmă că, din cei aproape 28 de milioane de locuitori ai Yemenului, 20 de milioane nu ştiu dacă şi ce vor mânca.

rootstireaActualitate/Esential
...