Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustață, cauza fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de către reprezentanții Spitalului „Carol Davila”.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis, joi, un dosar de moarte suspectă, după ce judecătorul Stan Mustață a decedat miercuri noapte. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Spitalului Militar „Carol Davila”.

De asemenea, și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță, joi, că a demarat o anchetă internă la nivelul Penitenciarului Jilava după decesul fostului judecător Stan Mustață. Acesta a fost transportat din închisoare la Spitalul Carol Davila, unde ulterior a decedat.

“În data de 8 august 2018, în jurul orei 22.00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul București – Jilava care se afla internată într-o rețea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri: anunțarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate și urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidența unității penitenciare cu afecțiuni medicale cronice”, transmite Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Totodată, ANP anunță că, la nivelul administrației locului de deținere, a fost demarată o anchetă internă.

Avocatul fostului judecător Stan Mustață a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarului Jilava și memorii la Ministerul Justiției (MJ) și ANP referitor la situația din închisori.

“Voi face plângeri împotriva directorului care a dispus transferul la 2 noaptea, voi face un memoriu la Ministerul Justiției și la Administrația Națională a Penitenciarelor, cu solicitarea de efectuare de verificări, voi face tot ceea ce trebuie făcut. Memoria acestui om merită”, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, avocatul Lorette Luca.

Fostul judecător Stan Mustață a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Fostul magistrat, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea și din cauza unor probleme ale rinichilor.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv