<!–

–>

Un bărbat din Galați a decedat

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În sezonul 2018, în perioada 2 mai – 8 august s-au înregistrat 23 cazuri de infecţie cu acest virus, dintre care 11 cazuri în săptămâna 1-8 august. Cei mai mulţi pacienţi sunt din Dolj, Olt şi Iaşi.

Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor locale să ia măsuri de dezinsecție, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea virusului. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome.

Febra ridicată şi durerea de cap sunt semne care obligă prezentarea de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

Oamenii sunt sfătuiţi să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mânecă lungă şi pantaloni lungi şi să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă.

Recomandările pentru populaţie:

– sa evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi

– să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor

– să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase protecţie la ferestre)

– să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei

– să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei

– să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer

Ce este virusul West Nile

Virusul West Nile este un potenţial factor declanşator al unor afecţiuni serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înţepătura ţânţarilor infestaţi. Virusul a fost descoperit în anul 1937 în districtul West Nile din Uganda.

Interesul experţilor faţă de virusul West Nile a crescut în momentul în care acesta a fost depistat în Statele Unite, mai exact în News York City, în anul 1999, când au fost confirmate 66 de cazuri soldate cu 7 morţi.

Mai târziu, în anul 2002, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. În mai puţin de un an, virusul s-a extins în peste 11 state de-a lungul Coastei de Est.

Până în anul 1999, virusul West Nile fusese depistat doar în Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi extrem de rar în Europa.

Conform experţilor, virusul West Nile stă la baza unei epidemii sezoniere în America de Nord, care cunoaşte o creştere în lunile de vară şi toamnă.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-107.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/08/capital_transparent-107-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Un bărbat din Galați a decedat ...