Ryanair va anula vineri un zbor din șase, după ce piloții din Germania și Olanda au anunțat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia și Belgia, în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, transmit DPA și Reuters.

Deja operatorul aerian irlandez anulase 146 de curse aeriene programate pentru vineri, ca rezultat al mișcărilor de protest planificate în Irlanda, Suedia și Belgia. Cu cele 250 de anulări cauzate de greva din Germania, vor fi aproape 400 de zboruri anulate în data de 10 august, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în acea zi în Europa.

Și sindicatul VNV al piloților olandezi a anunțat că va declanșa o mișcare de protest vineri, după ce Ryanair a amenințat că se va adresa tribunalului pentru a-i împiedica pe angajații din Olanda să facă grevă în timpul verii.

“Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri”, a afirmat directorul operațional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Anul acesta, acțiunile Ryanair au scăzut cu peste 10%. Miercuri, titlurile au închis în creștere cu 1%, la 13,60 euro.

Directorul de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat miercuri că, în mod obișnuit, compania operează 250 de curse aeriene din și spre Germania, folosind echipaje locale. Pasagerii care și-au rezervat bilete la aceste zboruri își vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a adăugat Kenny Jacobs.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a anunțat miercuri că piloții Ryanair din Germania vor declanșa o grevă de 24 de ore vineri, la ora 01:01 GMT.

Sindicatul cere îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor pentru piloții Ryanair, dar reprezentanții VC au anunțat miercuri că operatorul aerian a exclus orice creștere salarială.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv