O zonă specială de siguranță a fost instituită în cartierul Progresul din Slatina, aici acționând în sistem integrat polițiști, jandarmi și mascați, în urma unor lupte de stradă între „Clanul Sportivilor” și romii de pe strada Panselelor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că măsura a fost instituită până pe 20 august, „în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul”.

„Pentru prevenirea unor astfel de fapte și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publice optime pe raza municipiului Slatina, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus instituirea unei zone speciale de siguranță publică. În cadrul acesteia vor acționa în sistem integrat polițiști din cadrul Poliției municipiului Slatina și efective de jandarmi. Dispozitivul de ordine publică va fi direcționat în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul și zona va fi asigurată și de către o grupă de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt”, a afirmat reprezentantul IPJ Olt.

Scandalul dintre „Clanul Sportivilor” și romii de pe strada Panselelor a izbucnit duminică după-amiază, când luptătorul Alin Ghiță a intrat în conflict cu un slătinean de etnie romă, la o stație de carburanți de la intrarea în oraș dinspre Craiova. În aceeași zi, în jurul orei 23.00, în urma conflictului, șapte-opt sportivi, printre care Alin Ghiță, fratele său, și Alin Dobre, zis „Așă”, s-au dus să-l caute pe celălalt bărbat, într-o comunitate de romi de pe strada Panselelor din Slatina.

Văzându-i, acesta s-a refugiat în locuința unui vecin, sportivii intrând peste el și bătându-l crunt, folosind printre altele o bâtă telescopică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde s-au strâns zeci de romi.

În aceeași seară, dar mai târziu, polițiștii din Slatina și mascații SAS au reușit să aplaneze un nou conflict dintre cele două grupuri. Oamenii legii i-au găsit pe sportivi pe bulevardul A.I. Cuza, în zona unui local cu jocuri de noroc, pregătiți să reînceapă scandalul.

Cinci percheziții domiciliare au fost făcute miercuri de către polițiștii din Slatina, mascații SAS și jandarmii olteni, în urma evenimentului. Frații Alin și Marius Ghiță și Alin Dobre, zis „Așă”, trei dintre membrii „Clanului Sportivilor” din Slatina, au fost plasați sub control judiciar pe 60 de zile.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv