Administrația Donald Trump a prezentat, joi după-amiază, planul de înființare a unui nou departament al armatei SUA până în anul 2020 – o Forță militară spațială care să contracareze mai bine amenințările de securitate emergente, dar propunerea va avea nevoie de aprobarea unui Congres divizat.

Criticii consideră crearea Forței spațiale un efort birocratic necesar și costisitor, excluzând orice comparație cu crearea Forțelor Aeriene în anul 1947.

Forța spațială va fi responsabilă de o serie de capabilități militare spațiale esențiale, care includ rețeaua de sateliți, Sistemul Global de Poziționare (GPS) și senzorii care depistează lansările balistice.

“A venit vremea pentru implementarea acestei idei”, a declarat vicepreședintele SUA, Mike Pence, într-un discurs rostit joi după-amiază la sediul Pentagonului.

“Noua generație de americani care vor contracara amenințările emergente în spațiul nelimitat vor purta uniforme ale Statelor Unite ale Americii”, a subliniat Mike Pence, cerând Congresului să acționeze rapid pentru constituirea noului departament și finanțarea acestuia.

La rândul său, președintele Donald Trump, inițiatorul planului, a transmis prin Twitter: “Lansăm Forța spațială!”

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv